Avbestilling

Kjøpte billetter utført via vår nettside

Billetten kan ikke byttes/endres, men den kan avbestilles. Hvis billetten avbestilles her innen tre timer før avreise, får du 90% av billettprisen refundert. Hvis billetten avbestilles her innen en time før avreise, får du 55% av billettprisen refundert. Det gis ingen refusjon for billetter som avbestilles mindre enn en time før avreise.

Tur/retur billetter har eget billettnummer for "utreise" og eget billettnummer for "returreise". Du kan avbestille utreise eller returreise helt uavhengig av hverandre hvis behov iht. våre avbestillingsfrister. Eller du kan avbestille hele din tur/retur reise samtidig, avbestillingsfrister iht. avreisetidspunkt behandler vi adskilt hver for seg for tur og retur reise.

Beløpet som refunderes går tilbake til Vipps kontoen, Visa kort eller MasterCard som ble benyttet ved billettkjøpet. Tapte reiseutgifter må tas via egen avbestillings- eller reiseforsikring.

Reservasjoner utført via vår nettside

Billetten kan ikke byttes/endres, men den kan avbestilles. Reisende bes om å utføre avbestillinger her i god tid før avreise.

Tur/retur billetter har eget billettnummer for "utreise" og "returreise". Du kan avbestille utreise eller returreise helt uavhengig av hverandre hvis behov iht. våre avbestillingsfrister. Eller du kan avbestille hele din tur/retur reise samtidig.

Tapte reiseutgifter må tas via egen avbestillings- eller reiseforsikring.

Stavanger 16.9.2022

- Når du skriver inn billettnr. og mobilnr. så pass på at det ikke er et mellomrom etter siste siffer. For mobilnr. er det også viktig at du skriver det helt likt som på billetten, er det f.eks med mellomrom i nummeret og/eller landskode på billetten så må det skrives slik også her.
- Når du trykker på "Avbestilling billetter" knappen - vennligst gi det 5-10 sekunder før du evt. trykker på knappen igjen hvis du opplever at "ingen ting" skjer, sjekk gjerne din e-post også først. Dessverre så opplever vi treghet her av og til.

Vi fant ingen bestilling med angitt billettnr. og mobilnr. Sjekk at du har skrevet riktig informasjon eller send en e-post til avbestilling@kolumbus.no så skal vi se nærmere på saken din.
Bestillingen er allerede kansellert.
Vi fant ingen bestilling med angitt billettnr. og mobilnr. Sjekk at du har skrevet riktig informasjon eller send en e-post til avbestilling@kolumbus.no så skal vi se nærmere på saken din.
Bestillingen er allerede kansellert.
De to billettnummer du har skrevet inn, hører ikke til samme bestilling. Du må avbestille dem hver for seg.
(skriv det slik det står på billetten din)
(kan endres om du vil ha bekreftelsen til annen e‐post)
Dine billetter blir avbestilt iht. våre vilkår når du trykker på Avbestilling billetter
Din billett blir avbestilt iht. våre vilkår når du trykker på Avbestilling billett